Sport med Stockholm som utgångstpunkt

Som boende i Stockholm har man tillgång till ett stort utbud av olika sporter. Dels inom staden med alla de olika arenorna och klubbarna på elitnivå men även internationellt tack vare den goda tillgången till flyg. 

De lokala lagen

I Stockholm så finns det en otroligt stor täthet av lag i de högsta ligorna. Speciellt inom fotbollen visar staden framfötterna med hela tre lag i allsvenskan, AIK, Djurgårdens IF och Hammarby IF. Utöver detta så finns det även fyra lag i Superettan. Inom hockeyn så finns det idag ett lag i SHL, Djurgårdens IF. Men även AIK har tidigare funnits där och spelar nu i ishockeyallsvenskan.

Sportresor utomlands

Tack vare den goda tillgången till internationella flygplatser i Stockholm så skall man inte glömma att man dessutom har tillgång till hela Europa och världens sportutbud bara några timmar bort. Om man är intresserad av fotboll så erbjuder de brittiska ligorna otroliga möjligheter till kortare weekendresor och sportupplevelser. Det går dessutom att köpa biljetter till många av klubbarna, så som Manchester Citys matcher online direkt i Sverige. På så sätt kan man vara säker på att få tag på en biljett under resan och riskerar alltså inte att stå utan biljett på samma sätt som om man skulle köpa den på plats eller från privatpersoner online.

Internationella tävlingar

Tack vare att Stockholm är en så pass stor stad med många arenor så är det inte heller ovanligt att det där anordnas stora internationella sportevenemang. Världsmästerskapen i ishockey har till exempel återkommande hållits i Stockholm, senast 2013. Under årens lopp har även världsmästerskap i bland annat bordtennis, bågskytte och amerikansk fotboll för damer hållits i staden. Tittar man riktigt långt bakåt så har Stockholm även varit värdstad för OS och ansöker om att åter få vara det. Om detta blir av återstår att se.

Det finns mycket att välja på

Har man ett sportintresse så finns det mycket att välja på i vår vackra huvudstad. Vintertid så kanske hockey eller bandy är det som kan intressera. Hammarby Bandy är den klubb som många följer och gärna går till Zinkensdamm för att se en hemmamatch. Det är onumrerade ståplatser som gäller. Om du löser ett VIP-säsongskort så finns det en sektion i mitten av huvudläktaren där man kan sitta.