Njuta på uteservering

Något som definitivt markerar att varmare tider har kommit, är när uteserveringarna öppnar. Många passar på att sitta och njuta i solen och umgås över en bit mat eller kanske ett glas vin. När hösten kommer och serveringarna stänger, ja då är det verkligen höst.

När vårsolens strålar börjat värma den kyliga luften och det är möjligt att sitta ute och lapa i sig av naturens energi, då börjar säsongen för uteserveringarna. Är man inte Stockholmare utan reser hit, kanske för en vår weekend, då är det ett hett tips, att testa stadens uteserveringar.

Du kan hitta en servering som passar just dig. Är du sugen på en bit mat, då finns exempelvis Strandbryggan. Ute i vattnet vid Djurgårdsbron, placerat på pontoner, hittar du serveringen. Här kan du få skaldjur, husman och sallader exempelvis med fokus i baren på rosé och champagne.

Mosebacketerrassen hittar du en blandning med korvgrill, livescen och tre barer till exempel. Den här uteserveringen har oslagbar utsikt över Stockholm stad och är en av stadens mest kända.

För den som gillar techno och disco, har du Thaiboat, som ligger förtöjd i Södermalm. Båten har pubkvällar med fokus på förutnämnda disco, techno och dessutom house. Den konstgjorda stranden utomhus brukar locka i början av kvällen, för att sedan fortsätta inomhus till klockan 1.