Huvudstaden väl värd ett besök i vår

Att resa till Stockholm kanske inte är den första tanken som dyker upp när man planerar nästa minisemester. Många svenskar har ju faktiskt redan varit där någon gång och visst minns man en del från den där klassresan. Men faktum är att huvudstaden befinner sig i ständig utveckling och alltid har något nytt att erbjuda. Gastronomin blomstrar samtidigt som vårprogrammet är fullt av spännande evenemang inom kultur och musik. Kort sagt är Stockholm utan tvekan värt ett besök!

Du som framför allt lockas av konserter löper risk att få svårt att välja bland alla de toppartister Stockholm samlar på sina scener under våren. Vill man se så många artister som möjligt under din vistelse, borde man besöka huvudstaden under Stockholm Love Affair där 8 stora artister hyllar passionen till musiken.

I april spelar det legendariska bandet Refused i Nacka. Umeåbandet är näst intill synonymt med nittiotalets hardcorepunk och satte själva genren på kartan inom den svenska musikvärlden. I maj kan publiken njuta av en minst lika välkänd, men kanske något lugnare, musiker. Då framträder nämligen ikoniska Bryan Ferry som nu är aktuell med sitt senaste album ”Avonmore”.

Köp biljetterna i god tid, populära evenemang blir snabbt fullbokade. Detsamma gäller hotellrum. Om du vill boka ett lite finare rum på hotell i Stockholm måste man boka i tid, speciellt om det är ett väldigt populärt evenemang eller konsert som tar plats. Det är helt klart värt att att kosta på sig ett litet dyrare hotellrum med tanke på den nivå av service och lyx som ingår i priset.

Därefter kan du fylla på reseschemat efter behag. Är du till exempel sugen på att smaka de senaste mattrenderna? Bege dig då till Gastrologik. I den Michelin-klassade restaurangen serveras det nya nordiska köket tillagat på säsongens råvaror. I Gamla Stan är det istället dryckesvalet som står i centrum. På Pharmarium följs din drink nämligen åt av en bestämd mellanrätt. Så hoppas man kunna ge smaklökarna den ultimata upplevelsen.

Väl mätt och belåten finns det en mängd kvar att utforska. Stockholm rymmer ett stort antal fascinerande museer med intressanta utställningar. Känns Naturhistoriska just som målet för en klassresa kanske en tur till det Svenska Centret för Arkitektur och Design passar bättre? Eller också tittar du på svensk kläddesign istället på en avslappnad shoppingrunda.