Flyg från Stockholm

En storm mängd svenska resenärer tar sig årligen till Stockholm via flyg och stannar antingen på besök i huvudstaden, eller flyger vidare ut i världen genom de båda flygplatserna Arlanda och Bromma flygplats.

Stockholm är inte bara Sveriges största stad sett till befolkningsmängden och landets huvudstad med över en miljon utländska besökare årligen, utan även den stad i Sverige som tar flest svenska resenärer ut ur landet med flyg. Stockholm kan stoltsera med två stora flygplatser i och med Arlanda och Bromma flygplats.

Båda flygplatserna erbjuder destinationer och charterresor till i stort sett hela världen och hjälper på så vis att knyta samman Stockholm med sin omvärld och att etablera staten på världskartan som en utav många metropoler.

Arlanda flygplats är nog den flygplats av de båda, speciellt viktig för landets resebehov. Många mindre orter och flygplatser har förbindelser med just Arlanda och slussar dagligen människor både norr och söder om huvudstaden till Stockholm, eller dit och vidare ut i världen. På Arlanda hittar du även Sky City, en avdelning på flygplatsen där väntande resenärer hittar de mesta de kan tänkas ha behov av, så som matställen, barer, affärer, bra sittytor och tillgång till toalett.

Vare sig du är på väg att göra ett besök i just huvudstaden eller använda den och någon utav stadens flygplatser som språngbräda ut i vida världen, kan det vara bra att förankra ett boende till bästa pris. Med lite planering kan man komma undan betydligt billigare när det kommer till att boka till exempel ett hotellrum eller liknande, pengar som kan vara betydligt roligare att göra annat för medan du är ute och reser.