Hitta ny personal i Stockholm

Varje dag ökar Stockholms befolkning med ungefär en busslast människor. En busslast, säg cirka 60 personer i en medelstor buss, flyttar alltså till vår huvudstad varje dag. Det ger en befolkningsökning på i snitt 22 000 personer per år. Rimligtvis borde det ju bland alla dessa människor som flyttar hit varje år, och för att inte tala om alla som redan bor i Stockholm, finnas en hel del erfarenhet och kunskap.

Ändå nås vi av rapporter från arbetsmarknaden som säger att det är svårt att hitta kompetent personal.

Annonsering online och i tidning

Det finns en rad olika sätt att annonsera efter personal. Arbetsförmedlingen är såklart alltid ett alternativ. Det finns dessutom en rad olika sajter för jobbsökning som kan vara värda att använda när du letar efter nya talanger. Ett av de säkraste sätten för att nå ut till ett så stort antal stockholmare som möjligt är att annonsera i Metros jobb-bilaga. Metro är en gratistidning som delas ut till stockholmarna i tunnelbanan varje veckodag, vilket betyder att den når ut till många jobbsökande. En gång i veckan publicerar de en speciell jobb-bilaga – Metrojobb som du också hittar online. Här tar man upp frågor runt anställningar och jobbsökning och en stor del ägnas också åt platsannonser. Det finns såklart både för- och nackdelar med att annonsera så brett, för dig som arbetsgivare. Annonsen når ut till en stor publik men en del av den publiken är naturligtvis inte alls den avsedda målgruppen.

Headhunting

Vill du däremot nå ut till en specifik målgrupp och komma i kontakt med en speciell grupp med människor så är det säkraste sättet definitivt att anlita ett företag som Head Agent som arbetar med headhunting. Företaget har jobbat med stora kunder så som Telia, OLW och Blocket, och de är idag ett av de snabbast växande chefsrekryteringsföretaget i Stockholm.

När du anlitar en utomstående part som står för rekryteringen slipper du dessutom lägga din tid på intervjuer och kan känna dig tryggt förvissad om att allt sköts a en professionell aktör.