Stockholms pärlor

Vår svenska huvudstad är definitivt en av världens absolut vackraste. Har man mot förmodan inte redan varit i Stockholm bör man ta sig en tur dit. Runt om i stan finns många vackra och intressanta platser att besöka och just dessa tänkte vi tipsa om här.

Gamla Stan

När man besöker Stockholm är det näst intill givet att ta sig en tur i Gamla Stan. De gamla och trånga gränderna är väldigt mysiga att vandra runt i och när man gör det så känner man verkligen historiens vingslag. Ett bra tips är också att ta en sväng på Skeppsbron inte minst för den vackra utsikten utöver vattnet.

Katarinavägen

Vill man ha en fin vy över staden är det frågan om inte den bästa platsen är längs upp på Katarinavägen på Södermalm. Från höjden har man här en helt fantastiskt utsikt över Gamla Stan, Skeppsholmen och Djurgården med mera. En solig sommarkväll är det en syn som är svårslagen.

Djurgården

Djurgården är en härlig oas i storstaden, som gjord för fina promenader, såväl sommar som vinter. Förutom klassiker som Skansen och Gröna Lund hittar man här även bland annat Rosendals slott samt det vackra Valdemarsudde.