Turista till Stockholm

En turisthelg i Stockholm kan vara en avslappnad eller äventyrlig resa beroende på vad du väljer att göra. Till och med inhemska stockholmsbor kan upptäcka nya saker med sin egen stad bara de tittar in mängderna med turistinformation som finns. 

Hitta hit

Det är inte svårt att hitta till Stockholm. Alla vägar i Sverige leder genom Stockholm på ett eller annat sätt. För dig som bor lite längre bort är det snabbast och enklast att flyga. Du kan hitta biljetter via Avionero, där kan du också få veta cirkapris beroende på vilken årstid och dag du väljer att åka. Du kommer exempelvis alltid billigare undan om du flyger i början av veckan istället för i slutet.

Att göra

Det här listan kan så klart göras lång men vi har plockat ut några av våra favoritsaker för den som vill slappna av och för de som gillar äventyr:

  • Spökvandring på tak – klättra upp på taken i Stockholm stad och lyssna på läskiga historier om staden och byggnaderna.
  • Spadag – mitt i centrum finns Sparadiset där varje sparum är inspirerad från en ny del av världen.
  • Vattenskotersafari – glid runt i Skärgården på vattenskoter i hög hastighet. Ett äventyr som passar perfekt på sommaren.
  • Museum – för en lugnare och informativ idag kan du besöka en av Stockholms alla museum för konst, adeln, bevarade gårdar, kungligheter och flora och fauna.
  • Nattklubbar – gillar du att dansa och se staden på natten? Du hittar hundratals nattklubbar i och omkring Stockholms innerstad. Och många av dem har öppet till tre eller fyra på morgonen så du kan dansa ända tills de börjar servera frukost på hotellet.